dinsdag, 14. juli 2009 - 21:56

Vacansoleil ruikt aan proloog

Assen

“Een heel mooi parcours, prachtig vlak asfalt.” Dat is de eerste reactie van Jens Mouris, één van de twee Vacansoleilrenners, die dinsdagochtend 14 juli het parcours van de proloog van de Vuelta verkenden. Op het TT Circuit Assen kwamen Lieuwe Westra en Jens Mouris in actie om zich voor te bereiden op de Vuelta-proloog.

“De wind zal denk ik het meest belangrijk worden op de proloogdag”, aldus Lieuwe Westra. “Wat de moeilijkheidsgraad betreft, voorzie ik geen problemen. Er is nergens een punt waar de benen helemaal stil zullen vallen. We hebben één bocht waar we niet voluit door kunnen gaan, dat is de Strubben. Maar verder is het een prachtig parcours, zonder problemen”, zegt Mouris.

Ook ploegleider Michel Cornelisse was vol lof over het circuit. Hij wees daarbij echter wel naar de keus voor de banden van de racefiets, de tubes. “De keus van de tube zal erg belangrijk worden. Die moet goed op het asfalt zijn afgestemd. We hebben gemerkt dat het asfalt niet glad is en dat het “mooi” loopt. We zullen nu gaan kijken welke tube daar het best bij past.”

De proloog wordt op zaterdag 29 augustus verreden en deze start om 15.30 uur. Het publiek heeft bij die proloog gratis toegang, net als bij alle andere etappes van La Vuelta.
Op de dag van de proloog wordt ook de Toerversie gehouden. Tot nu toe hebben al 7000 toerrijders voor deze tocht, met afstanden van 60, 90 en 120 kilometer, ingeschreven. Start en finish van de Toerversie zijn op het beroemde TT Circuit in Assen.

Belangstellenden die de Toerversie en de proloog gratis willen meemaken, hebben een ruime keus om diverse activiteiten te bekijken op het TT Circuit. Voordat de proloog start zijn er tal van festiviteiten waaraan jong en oud zelf kunnen meedoen. Ook zijn er andere attracties, zoals een A1GP formulebolide, het stuntteam van de KLPD, een wedstrijd voor amateur-wielrenners en nog veel meer.
Al deze festiviteiten zijn gratis te bekijken.
Provincie:
Tag(s):