maandag, 23. februari 2009 - 19:58

Vader en zoon vast na bedreiging bankpersoneel

Almere

Maandagochtend arresteerde een aanhoudingseenheid in een woning in Almere, een 45-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het bedreigen van bankpersoneel.

Begin februari werden twee bankmedewerkers bedreigd in een filiaal in Almere. Vader en zoon wilden hier een flink geldbedrag opnemen, maar omdat er één en ander niet klopte, weigerde de bank de transactie. Zowel vader als zoon bedreigden de twee bankmedewerkers.

Pas nadat de bedrijfsbeveiliging ingreep en het duo de bank uitzette, keerde de rust weer. Toch liet de 19-jarige zoon het er niet bij zitten.
Hij bezocht de bank na het éérste incident nog twee keer op verschillende dagen en uitte wederom grove bedreigingen naar de twee bankemployees.

Omdat beide mannen geen onbekenden zijn van de politie, werd besloten om een aanhoudingseenheid in te zetten om het tweetal te arresteren. De 45-jarige man werd maandagochtend in een woning in Almere ingerekend. Toen de AE-VAG-groep op het tweede adres in Almere naar binnen wilde voor de aanhouding van de zoon, bleek hij in Laren op heterdaad te zijn betrapt bij een bedrijfsinbraak.

Beide mannen zijn ingesloten, in verzekering gesteld en zitten vast. Ze moeten zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

De recherche van basiseenheid Almere Buiten heeft de zaak in onderoek.
De twee bankmedewerkers zitten tengevolge van de bedreigingen al enige tijd ziek thuis.
Provincie:
Tag(s):