dinsdag, 5. mei 2009 - 19:12

Vakantie-glamour zonder vervelende kwaaltjes

Amsterdam

Op vakantie gaan betekent genieten, in eigen land of in het buitenland. Een beetje uiterlijk vertoon hoort erbij, helemaal tijdens het flaneren op de terrassen en stranden. Uit onderzoek van Chefaro* blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders er zelfs extra mooi en verzorgd uit wil zien tijdens de vakantie. Daarnaast vindt bijna 70% mooi verzorgde handen en voeten belangrijk tijdens de zomer. Vervelende kwaaltjes zoals wratjes, een droge huid, kalknagels en afgekloven nagels zijn we dan ook liever kwijt dan rijk.

Ook een hooikoortsaanval, jeukende muggenbulten of het gesnurk van je partner of buurman past niet in het ideale vakantieplaatje. Uiteindelijk vindt 87% van de Nederlanders het prettig deze kwaaltjes zelf te voorkomen of te behandelen.

Vooral jeukende muggenbulten vinden Nederlanders extra vervelend tijdens de vakantie (49%), maar ook een zeer droge huid (35%) en hooikoorts (27%) deleten we graag van ons vakantielijstje.

Nederlanders schamen zich vooral voor afgekloven nagels door nagelbijten (20%) gevolgd door snurken (18%) en een zeer droge huid (16%). Geen slippers of open schoenen zonder mooi gelakte nagels. Toch heeft bijna een kwart van de Nederlanders wel eens last van een kalknagel. Een kalknagel is lelijk en vervelend en ook nog eens besmettelijk, waar zelfs ruim 30% van de Nederlanders geen weet van heeft.

Naast alle vervelende kwaaltjes zijn we nog altijd blij met ons lijf. Een derde van de Nederlanders vindt het gezicht het mooiste aan zijn of haar lichaam. Op de tweede plek staan onze armen (15%), op de voet gevolgd door onze handen met 14%.
Categorie:
Tag(s):