donderdag, 22. januari 2009 - 9:27

Vakbonden woedend over mogelijk geheim mestakkoord

Barneveld

De gezamenlijke agrarische vakbonden NMV, NVP en NVV zijn via diverse kanalen in het bezit gekomen van een mailwisseling tussen LTO-bestuurders waaruit blijkt dat er mogelijk een geheim akkoord over het mestbeleid is gesloten.

In geval van een akkoord wordt van LTO-bestuurders verlangd om richting de media en de Tweede Kamer de kaken op elkaar te houden en na aanvaarding door het parlement dit aan hun leden te gaan uitleggen.

De agrarische vakbonden zijn woedend. NVV-voorzitter Zwanenburg: “Het is kwalijk dat LNV zich hiervoor leent en een schande dat de boeren door hun eigen LTO andermaal worden bedrogen�, NMV-voorzitter Ten Hoeve: “Ook wordt de democratie èn door LNV èn door de LTO aan hun laars gelapt�.

Een aantal LTO-bestuurders vindt dit kennelijk ook te ver gaan en heeft via de mail de agrarische vakbonden ingelicht, en de mail over het mogelijk geheime mestakkoord bijgevoegd.

NVP-voorzitter Oplaat: “Kennelijk zien ook individuele LTO-bestuurders zelf in dat de belangen niet meer goed door hen worden behartigd�.

De gezamenlijk agrarische vakbonden willen opheldering van LNV en de LTO over de mogelijke geheime mestdeal. Ook zullen zij de vaste kamercommissie van LNV en VROM inlichten over de wijze van handelen.

NVP-voorzitter Oplaat: “We zullen opheldering vragen en bij ontkenning door LTO de namen boven de mail openbaar maken. Ik zou het betreuren deze stap te moeten zetten, maar het gaat ons om de belangen van agrarisch Nederland en deze worden andermaal verkwanseld door de achterkamertjespolitiek waar LTO zich voor leent�.
Provincie:
Tag(s):