woensdag, 20. mei 2009 - 9:41

Valse berichten over Açai-bes populair onder spammers

SPAMfighter heeft een nieuwe golf van spam gesignaleerd. Dit keer gebruiken spammers de Açai-bes als voornaamste onderwerp.

Deze bes, die groeit in het Braziliaanse Amazonegebied, wordt ook wel superfruit genoemd en zou goed zijn voor hart en bloedvaten, en zorgen voor vitaliteit, energie en een mooie huid. Over de heilzame werking van de Açai-bes zijn de meningen echter verdeeld.

Spammers gebruiken over het algemeen ‘viagra’ als onderwerp voor het versturen van medisch-georiënteerde spam. Sinds deze week stijgt het aantal spamberichten met de Açai-bes als onderwerp.

SPAMfighter ontdekte dat de naam van de Amerikaanse televisiepresentatrice Oprah Winfrey wordt gebruikt om ontvangers ervan te overtuigen het bericht te openen.

“Spammers maken het liefst misbruik van actuele onderwerpen om de interesse van ontvangers te wekken�, zegt Martin Thorborg, medeoprichter en CMO van SPAMfighter. “De Mexicaanse griep is een dankbaar onderwerp.

Spammers spelen in op de angst van e-mailgebruikers voor de Mexicaanse griep door de helende werking van de Açai-bes te gebruiken in hun activiteiten. Ze hopen dat onoplettende ontvangers ingaan op hun bedrieglijke aanbieding.�

SPAMfighter waarschuwt computergebruikers niet te reageren op deze en andere e-mails van onbekende afzenders. Door op de link in deze spammails te klikken, stelt de gebruiker zijn of haar computer namelijk open voor malware, phishing en in het ergste geval identiteitsdiefstal en gegevensverlies.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan meer dan zes miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails.

Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails.

SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.Voor meer informatie:
Categorie:
Tag(s):