woensdag, 18. februari 2009 - 22:09

Van Basten gaat zich aanpassen aan Fiorentina

(Elfvoetbal) Marco van Basten is tevreden als Ajax donderdavond gelijkspeelt tegen Fiorentina. De trainer van de Amsterdammers is overtuigd van de kracht van de Italianen en gaat zijn speelwijze zelfs aanpassen.

"In sommige gevallen mag Ajax zich denk ik best wel aanpassen. Zeker als een club van het kaliber Fiorentina de tegenstander is", verklaarde Van Basten donderdagavond op de persconferentie in Florence. "Ze spelen dit seizoen erg goed. Ik denk dat ze ons het gevoel willen geven dat we goed kunnen voetballen. Vervolgens willen ze dan bij balverlies razendsnel toeslaan. We zullen dus goed en georganiseerd moeten spelen. Ik ben tevreden als dat een puntje gaat opleveren."

Ajax mist de geblesseerde Gabri, Jan Vertonghen, Dario Cvitanich en Eyong Enoh. Rob Wielaert is niet speelgerechtigd. Mogelijk stelt Van Basten vier in plaats van drie middenvelders op. "Dat zou zomaar kunnen. Het is belangrijk om negentig minuten lang in een goede organisatie te blijven staan. Zij geven de tegenstander graag het gevoel dat er iets te halen valt. Bij balverlies willen ze razendsnel toeslaan. Dat lukt ze vaak heel aardig."
Categorie:
Tag(s):