zaterdag, 14. maart 2009 - 11:30

Van Basten motiveert nog een keer keeperskeuze

(Elfvoetbal) Marco van Basten koos afgelopen week voor Kenneth Vermeer als eerste doelman. De coach van Ajax legde toen al uit waarom. Van Basten heeft nu nog een keer tekst en uitleg gegeven waarom Vermeer eerste keus is.

"Kenneth heeft Maarten tot twee keer toe goed vervangen, heel goed zelfs. We waren dusdanig tevreden over hem dat we het beter achtten om met hem door te gaan", zegt Van Basten in De Telegraaf. "Als er zo veel rek in zit, is dat wel te begrijpen, denk ik. Maarten is heel teleurgesteld, verslagen, vindt het een nachtmerrie. En dat kan ik me wel voorstellen, maar ik moet in het belang van Ajax denken. Ook op de langere termijn."

Van Basten vervolgt: "In de zaak-Kenneth/Maarten vind ik dat we puur naar de techniek moeten kijken. Of het meespeelt dat zijn transferwaarde daalt? Nee, dat speelt geen enkele rol. Of mensen binnen Ajax daar anders over denken en mij op andere gedachten proberen te brengen? Nee, al heb ik wel wat meningen gehoord."

Stekelenburg liet blijken erg teleurgesteld te zijn door de keuze van zijn trainer. Toch hoopt Van Basten dat de sluitpost zichzelf kan herpakken. "Hij heeft getraind en zal dat moeten blijven doen. Kenneth heeft zich de afgelopen acht maanden positief opgesteld als tweede doelman. En dat verwacht ik ook van Maarten, hoe pijnlijk het ook is. Hij is lang eerste keeper geweest, heeft het goed gedaan, maar Kenneth was bijzonder goed. Hopelijk is het leerzaam voor Maarten en komt hij hier sterker uit."
Categorie:
Tag(s):