donderdag, 15. januari 2009 - 15:44

Van Bronckhorst: 'Ontslag Verbeek niet geregisseerd'

(Elfvoetbal) De Feyenoord-spelers hebben het ontslag van trainer Gertjan Verbeek niet geregisseerd. Dat zegt aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, die de woensdagtraining niet anders beleefd heeft dan andere trainingen. "Ik had niet het gevoel dat die ochtend de druppel was."

Verbeek vroeg onlangs aan Van Bronckhorst of hij wilde peilen of de spelers nog wel voldoende vertrouwen in hem hadden. Daaruit kwam unaniem naar voren dat er geen basis meer was voor een verdere samenwerking. "Ik vond het wel moedig van Gertjan", zegt de middenvelder. "Voor mij was dat het moeilijkste moment uit mijn voetbalcarrière. Het is niet makkelijk om tegen je trainer te moeten zeggen dat er geen vertrouwen meer in hem is. Maar het kon niet anders. Spelers kwamen op een gegeven moment met tegenzin naar de club. Dan ontstaat er een onwerkbare situatie. Zonder in detail te willen treden, hebben er incidenten plaatsgevonden die de sfeer behoorlijk naar beneden gehaald hebben."

Verbeek zei woensdagavond bij zijn afscheid teleurgesteld te zijn in de spelersgroep, die in zijn ogen niet integer was geweest. "Die woorden hebben ons flink geraakt", betreurt Van Bronckhorst. "Hij geeft ons daarmee de schuld, terwijl wij juist altijd eerlijk zijn geweest. Wij zijn heel vaak met zowel Verbeek als technisch directeur Peter Bosz in gesprek gegaan. Door de woorden van Verbeek ligt de druk nu bij de spelersgroep. Dat zet vooral kwaad bloed bij de supporters, die ons nu ook als hoofdschuldige zien. Natuurlijk valt ons evengoed iets te verwijten, maar dat geldt ook voor de trainer. Deze kwestie kent dan ook alleen maar verliezers."
Categorie:
Tag(s):