zondag, 19. april 2009 - 10:54

Van de weg af door hoge snelheid en drank

Rotterdam

Een personenauto met drie inzittenden is zondag 19 april omstreeks 06.40 uur op de A16 bij Rotterdam van de weg geraakt en op zijn kant tot stilstand gekomen. Van de inzittenden, drie jonge mannen uit de omgeving Antwerpen, is er één met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De mannen waren na een nachtje stappen op weg terug naar België toen de bestuurder van de auto net na de Brienenoordbrug de macht over het stuur verloor. De auto raakte de vangrail en kwam een paar honderd meter verderop op zijn kant tot stilstand. Tijdens het ongeval verloor de auto zijn complete motor. De vangrail werd over een afstand van 44 meter vernield. De oorzaak van het ongeval ligt vermoedelijk in een te hoge snelheid gecombineerd met overmatig alcoholgebruik.

Eén van de inzittenden, een 22-jarige man uit het Belgische Brasschaat is met verwondingen aan zijn hoofd in het ziekenhuis opgenomen. Van hem is ook een bloedproef afgenomen. De twee andere inzittenden, beide uit Kapellen en 23 en 28 jaar oud, zijn aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat ze ongeveer 1.55 promille alcohol in hun bloed hadden.
Omdat nog niet duidelijk is wie van de inzittenden achter het stuur zat, is van alle drie het rijbewijs ingevorderd.

De hoofdrijbaan van de A-16 is voor het sporenonderzoek van de Technische Ongevallendienst van de politie Rotterdam-Rijnmond en reparaties enige uren voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd tussen het knooppunt Terbregseplein en knooppunt Ridderkerk via de parallelbaan geleid.
Provincie:
Tag(s):