woensdag, 21. januari 2009 - 15:52

Van der Hoeven opent programma Groeiversneller

Den Haag

Minister Van der Hoeven heeft op dinsdag 20 januari 2008 het startschot gegeven voor het programma Groeiversneller. Het programma helpt ambitieuze ondernemers met een omzet van enkele miljoenen in vijf jaar te laten doorgroeien naar een omzet van 20 miljoen euro.

Collega-groeiers
Het programma Groeiversneller is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en het Innovatieplatform. Onder het motto 'Uw collega-groeier is uw beste adviseur' krijgen de ondernemers in de eerste plaats ondersteuning van collega-groeiers.

Daarnaast worden zij ook bijgestaan door ervaren professionals. 'Ik kan als minister met mijn geld en met mijn faciliteiten van alles bereiken voor ondernemers. Maar heel vaak leren zij het meeste van collega's die al een stap verder zijn of die in dezelfde fase van ontwikkeling zijn als zijzelf. Als je op deze manier ondernemers bij elkaar brengt, waardoor ze leren van elkaar, verwacht ik dat het heel goed kan werken', aldus Minister Van der Hoeven.

Start
In januari starten twee groepen van ruim 20 ondernemers met het programma. Elk half jaar beginnen twee nieuwe groepen aan het programma. De uitvoering is in handen van een samenwerkingsverband van PricewaterhouseCoopers, het platform voor groeibedrijven Port4Growth, de Baak Management Centrum VNO-NCW, Philips Applied Technologies en AKD Prinsen Van Wijmen.
Categorie:
Tag(s):