donderdag, 10. september 2009 - 9:31

Van der Moolen vraagt faillissement aan

Amsterdam

De bewindvoerders van het effectenhandelshuis Van der Moolen Holding N.V. ("VDM") hebben de rechtbank te Amsterdam verzocht de voorlopige surséance van betaling, die op 10 augustus is verleend, om te zetten in faillissement.

Dit is noodzakelijk omdat in de loop van september de voortgaande kosten, waaronder salarissen van het personeel, niet meer kunnen worden voldaan, aldus Van der Moolen. De afgelopen weken is verder gebleken dat er geen mogelijkheden zijn om VDM te verkopen dan wel in afgeslankte vorm in stand te houden. De directie van VDM verzet zich niet tegen het verzoek aan de rechtbank. Het faillissement wordt naar verwachting op 10 september 2009 in de loop van de ochtend uitgesproken, en werkt terug tot 00.00 uur.

Bewindvoerders - vanaf donderdag 10 september 2009 hoogstwaarschijnlijk curatoren - spreken de verwachting uit dat, ook bij een hoogst mogelijke opbrengst van verkoop dan wel liquidatie van bedrijfsonderdelen van VDM, er per saldo onvoldoende middelen zullen zijn om een uitkering te doen aan houders van gewone aandelen in VDM.
Categorie:
Tag(s):