woensdag, 4. maart 2009 - 16:28

Van der Veen reikt eerste ‘Sporthopper’ uit

Delfzijl

Sportwethouder Thea van der Veen rijkte woensdag de eerste ‘Sporthopper’ uit in Delfzijl. Zij deed dit aan één van de kinderen van de basisschool Hiliglo in Holwierde. De ‘Sporthopper’ is een verzameling van sportkennismakingscursussen voor kinderen uit het basisonderwijs uit gemeenten in de provincie Groningen.

De ‘Sporthopper’ moet kinderen stimuleren om ook na schooltijd ervaring op te doen met verschillende sporten. Volgens de gemeente is het is van belang dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen. Bewegen is daarin een belangrijke schakel. Dit gebeurt tijdens de lessen bewegingsonderwijs op school. Maar ook na schooltijd moeten er voldoende mogelijkheden zijn. De ‘Sporthopper’ is daar één van.

In het kader van het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport), wordt ‘Sporthopper’ ook in de gemeente Delfzijl georganiseerd. Leerlingen van groep één tot en met acht van alle 25 basisscholen in de gemeente Delfzijl krijgen een folder met daarop het aanbod van verschillende sportaanbieders uit de gemeente Delfzijl. Per aanbod van sportactiviteit kan de doelgroep verschillen.
Provincie:
Tag(s):