woensdag, 13. mei 2009 - 13:49

Van Gaal trainer Bayern München

(Elfvoetbal) Het is officieel: Louis van Gaal is de komende twee seizoenen trainer van Bayern München. Dat meldt de Duitse club woensdagavond op de eigen website. De Rekordmeister gaat naar eigen zeggen akkoord met de gevraagde transfersom.

Van Gaal had eerder zelf al een akkoord bereikt met Bayern. Landskampioen AZ maakte woensdag al duidelijk dat het de oefenmeester niets in de weg legt om over te stappen naar de ploeg uit Beieren. Toch moest er nog wel een akkoord worden bereikt. Dat gebeurde woensdagmiddag.

"Wij zijn erg blij dat we met Louis van Gaal een ervaren en succesvolle trainer in huis hebben gehaald", laat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten. Als tegenprestatie voor het verlies van de trainer komt Bayern een keer gratis op bezoek in Alkmaar. Ook de recette is vervolgens voor AZ.

De 57-jarige Van Gaal heeft vier seizoenen bij AZ gewerkt. Hij zat 132 duels op de bank. Het afgelopen seizoen werd hij kampioen met de Alkmaarders. Eerder werkte Van Gaal bij Ajax, FC Barcelona en als bondscoach van Oranje.
Categorie:
Tag(s):