vrijdag, 20. november 2009 - 9:39

Van Geel stapt op als reddingsplan Roda JC faalt

(Elf Voetbal) Als Roda JC er niet in slaagt op eigen kracht binnen vier jaar een sluitende begroting van minimaal 12,5 miljoen euro te realiseren, stapt Martin van Geel op.

De algemeen directeur van Roda JC heeft de gemeente Kerkrade woensdagavond verzocht om de resterende 37 procent van de stadionaandelen over te nemen voor zes miljoen euro. Wel verspreid over vier seizoenen. Met dat bedrag kan de club de komende jaren overbruggen zonder dat te veel moeten worden gesaneerd. In 2013 moet de in financieel zwaar weer verkerende eredivisionist dan zelf zijn broek kunnen ophouden. "Als dat niet lukt, hebben we gefaald en trek ik mijn conclusies", aldus Van Geel in Dagblad De Limburger.

Roda JC zal komend jaar overigens weer een zelfstandig beloftenteam op de been brengen. De Kerkraadse club wil voorkomen dat de huidige lichting talenten tussen wal en schip belandt. Het tweede team, dat momenteel deelneemt aan de beloftencompetitie, bestaat uit spelers van het eerste team en de A-jeugd. Roda besloot onder andere uit kostenoogpunt het reserveteam te schrappen als trainingsgroep.

Komend seizoen wordt er wel weer een aparte selectie gevormd. "We hebben een talentvolle lichting", legt Van Geel in het provinciale dagblad uit. "Die jongens zijn volgend jaar misschien nog niet rijp voor de eerste ploeg, maar mogen ook niet meer bij de jeugd spelen. Om te voorkomen dat ze nauwelijks aan het voetballen komen of naar elders vertrekken starten we weer met een beloftenteam."
Categorie:
Tag(s):