vrijdag, 7. augustus 2009 - 14:00

Van Marwijk laat Elia, Engelaar en Velthuizen thuis

(Elfvoetbal) Van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Engeland van aanstaande woensdag zijn Eljero Elia, Orlando Engelaar en Piet Velthuizen afgevallen.

Dat maakte bondscoach Bert van Marwijk vanmiddag op een persconferentie in Zeist bekend. Elia viel af, omdat de aanvaller van Hamburger SV momenteel geblesseerd is. "Hij speelt dit weekend niet, dus dan heeft het geen zin om hem erbij te halen", aldus Van Marwijk. "Vorige week leek zijn blessure minder ernstig dan gedacht. Vandaar dat hij wel bij de voorlopige selectie zat."

Engelaar raakte gisteren geblesseerd tijdens de wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League van PSV tegen Cherno More Varna. Toch is dat niet de reden om te laten afvloeien. "Ik heb op dit moment al vijf spelers voor twee posities. Mark van Bommel, Nigel de Jong, Stijn Schaars, David Mendes da Silva en Demy de Zeeuw. Dat is genoeg."

Van Marwijk gaf wel toe, dat het plaatsen van Engelaar in de voorselectie een signaal aan de middenvelder van PSV was. "Voor iemand die duidelijk aangaf terug naar Nederland te komen om in beeld te blijven voor Oranje, was dit een positief teken."

Velthuizen viel af omdat Van Marwijk twee doelmannen voldoende acht voor een oefeninterland.

De voltallige selectie voor het duel met Engeland luidt als volgt:

Doel: Maarten Stekelenburg en Michel Vorm.

Verdediging: Edson Braafheid, Giovanni van Bronckhorst, Johnny Heitinga, Dirk Marcellis, Joris Mathijsen, André Ooijer en Gregory van der Wiel.

Middenveld:Mark van Bommel, Nigel de Jong, David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Demy de Zeeuw.

Aanval: Ibrahim Afellay, Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar, Dirk Kuijt, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.
Categorie:
Tag(s):