zondag, 4. januari 2009 - 13:06

Vandalen bekrassen 60 auto's in Rotterdam-Zuid

Rotterdam

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari zijn in de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid, zover nu bekend, 60 auto's vernield. Alle auto's zijn aan de straatkant, in de lengterichting, bekrast. Dit heeft de politie zondag 4 januari bekendgemaakt.

De auto's stonden geparkeerd in de Stoppelstraat, de Tarwestraat, de Polslandstraat, de Gerststraat, de Katendrechtse Lagendijk, de Zwartewaalstraat en de Blankenburgstraat.

De politie roept alle gedupeerden op om persoonlijk aan het bureau Slinge of via internet aangifte te doen. Zondag is de politie gestart met het buuronderzoek. Daarnaast is de politie, nog opzoek naar getuigen.

Bel 112
De politie wil er nogmaals op wijzen dat in dit soort situaties waarbij elke seconde telt het verstandig is om direct 112 te bellen. ‘Op het moment dat u verdachte figuren ziet die rond een auto blijven hangen of opvallend vaak langsrijden of personen die langere tijd in een geparkeerde auto zitten, bel dan 112’ meldt de politie.

‘Het klinkt niet als een spoedsituatie en dus bellen veel mensen in dit soort gevallen het 0900-8844 nummer. Dit is een gemiste kans! Zeker in een wijk waar veel vernielingen, woninginbraken of auto-inbraken plaatsvinden is het heel waardvol om informatie over verdachte situaties zo snel mogelijk te horen. Hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe sneller zij erbij kunnen zijn’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):