dinsdag, 21. juli 2009 - 17:11

Vechtpartij in supermarkt om sigaretten

Vught

Twee jongetjes van 13 en 14 jaar oud zijn maandagmiddag met behulp van getuigen door de politie aangehouden, nadat ze het personeel en klanten van een supermarkt aan de Rouppe van der Voortlaan hadden geslagen, geschopt en bedreigd.

Eerder die dag, om ongeveer half twaalf waren vier jongetjes de supermarkt binnen gekomen om sigaretten te kopen. De caissière weigerde deze, volgens de wettelijke regels, aan de jongetjes te verkopen.

De jongetjes pikten dit niet en kregen ruzie met de filiaalhouder van de winkel. Er is toen al geslagen en geschopt maar de aangever wist ze de winkel uit te werken. Eén van de jongens beloofde terug te komen. Om ongeveer half vier kwam hij met zeven vriendjes terug om verhaal te halen. Dat draaide uit op een vechtpartij tussen de jongetjes en verschillende personeelsleden die werden bijgestaan door zeker drie klanten.

De jongetjes sloegen en schopten en bedreigden de mensen. Uiteindelijk zijn ze de winkel weer uitgewerkt en verdwenen ze. Een getuige is achter ze aangereden en daardoor kon de politie snel twee van de jongetjes aanhouden. Deze jongetjes zijn voor dit geweldsmisdrijf in verzekering gesteld. De ouders zijn in kennis gesteld. Meerder aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):