woensdag, 25. februari 2009 - 9:22

Veel animo voor Grunneger Schriefwedstried

Vlagtwedde

Ook dit jaar is er weer veel animo voor deelname aan de Grunneger Schriefwedstried Gemainte Vlagtwedde. Maarliefst 90 verhalen en 54 gedichten werden toegestuurd aan de organisatie. Op vrijdag 13 maart 2009 wordt de prijs uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd waarmee de gemeente Vlagtwedde het Gronings dialect wil stimuleren.

Het is de 14e keer dat de Grunneger Schriefwedstrief gemainte Vlagtwedde wordt georganiseerd. De eersteprijswinnaars van de drie leeftijdscategorieën neemt deel aan de provinciale schrijfwedstrijd.

Een andere stimulans voor het Gronings dialect is het boek dat aan groep 1, 2 en 3 van alle basisscholen in de gemeente is toegestuurd. Het boek ‘Sikko vindt alles lekker’ is door wethouder Hendrik van der Ham van de gemeente Reiderland tweetalig geschreven: Nederlands – (Oost) Gronings. De werkgroep ‘Grunneger Schriefwedstried gemainte Vlagtwedde’ heeft in totaal 39 boeken aan de basisscholen in de gemeente geschonken. Zo kunnen de ‘toekomstige deelnemers van de Grunneger Schriefwedstried’ alvast kennis maken met het Groninger dialect.
Provincie:
Tag(s):