maandag, 14. september 2009 - 8:35

Veel belangstelling voor gratis praktijkdagen voor jonge automobilisten

Stroe

De gemeente Barneveld en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) organiseren op 19 september 2009 en 5 oktober 2009 twee gratis praktijkdagen voor jonge automobilisten.

Op deze praktijkdagen kunnen zij zelf ervaren hoe goed zij kunnen rijden en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Er blijkt veel belangstelling voor de beide praktijkdagen te bestaan. In principe zijn er alleen nog enkele plaatsen beschikbaar op 5 oktober 2009 in Stroe (locatie Steunpunt Rijkswaterstaat).

Deze actie is bedoeld voor jonge autorijders die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben behaald. Voor deze praktische, leerzame en leuke praktijkdagen worden auto’s ter beschikking gesteld. Het bezit (of meenemen) van een eigen auto is dus niet verplicht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.jongeautorijders.nl.

Jongeren kunnen tijdens een praktijkrit ervaren hoe goed zij als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Deelnemers rijden met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving van Barneveld en wisselen elkaar aan het stuur af. Zij beoordelen, onder leiding van een coach, de eigen rijstijl en die van de beide andere bestuurders. Na afloop geeft ook de coach zijn oordeel.

Naast de praktijkrit wordt ook geoefend met een noodstop op een mobiele baan. Hierdoor ervaren jongeren hoe het aanvoelt om op een glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken en hoe lang de remweg is.

Het derde en laatste onderdeel van de praktijkdag is een groepsdiscussie met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe autorijders daarmee kunnen omgaan.

De praktijkdagen beginnen om 9.00 uur. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden en om 16.00 uur is de dag voorbij. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.
Provincie:
Tag(s):