dinsdag, 20. oktober 2009 - 16:39

Veel bezoekers en paarden op de 809de Zuidlaardermarkt

Zuidlaren

2319 paarden en 21 ezels. Dat is de score van de Zuidlaardermarkt 2009.
206 paarden en 13 ezels meer dan vorig jaar. Deze aantallen werden bekend gemaakt tijdens een druk bezochte persconferentie.

Dit jaar is door de gemeente veel energie gestoken in het welzijn van de dieren. Volgens de Europese richtlijn voor transport moeten paarden op de markt elk half uur water aangeboden krijgen. Omdat de paarden een lange tijd op de markt stil moeten staan wordt er ook gezorgd voor hooi. Het aanbieden van hooi voorkomt verveling en het ontstaan van ongewenst gedrag bij de paarden. Op drie plaatsen op de paardenmarkt staan wagens met water en hooi. Handelaren kunnen daar gratis water en hooi ophalen voor hun paarden.

De AID (Algemene Inspectie Dienst) was zeer te spreken over het welzijn van de dieren en heeft geen enkel proces verbaal hoeven uit te schrijven en ook geen enkele misstand geconstateerd. Evenals de AID was ook dierenarts De Graaf tevreden over het welzijn van de dieren.

De politie liet weten dat de nacht van Zuidlaren, de nacht voorafgaande aan de markt zo’n 15 á 20.000 bezoekers op de been bracht. Op een enkele aanhouding na is de nacht rustig verlopen.

Door het mooie weer en de herfstvakantie was het goed toeven op de Zuidlaardermarkt. Veel mensen brachten dan ook een bezoek aan de 809de Zuidlaardermarkt. De markt werd ook druk bezocht door onze oosterburen.
Provincie:
Tag(s):