zaterdag, 2. mei 2009 - 23:37

Veel bloemen voor overledenen drama Apeldoorn

Apeldoorn

Twee dagen na de mislukte aanslag op de Koninklijke familie is het nog steeds een komen en gaan van mensen die maar niet kunnen geloven wat er op Koninginnedag in Apeldoorn heeft plaatsgevonden.

Gisteren waren er al veel mensen die de onheilsplek van dichtbij wilden bekijken, maar ook zaterdag kwamen weer velen naar de kruising van de Loolaan en de Jachtlaan. Natuurlijk wordt er stilgestaan bij De Naald, waar de 38-jarige Karst T. uit Huissen tot stilstand kwam nadat hij door de afzetting was gebroken met zijn zwarte Suzuki Swift.

Aan de overkant van de kruising bij het Canadese monument worden nog steeds veel bloemen neergelegd. Ook in de avonduren gaan nog veel mensen een bezoek brengen aan de onheilsplek, om daar te kijken naar de bloemenzee, of te praten met anderen over deze onwerkelijke gebeurtenis.

Ook op andere plaatsen wordt stilgestaan bij het drama. Zo hebben de gezamelijke kerken van de gemeente Wijk bij Duurstede vanavond in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de aanslag op het Koninklijk Huis tijdens Koninginnedag. Om de inwoners van de gemeente de gelegenheid te bieden hun verdriet, woede, verbazing, medeleven, zorg en troost met elkaar te delen werd deze dienst in nauwe samenwerking met de gemeente georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):