woensdag, 11. maart 2009 - 12:43

Veel boetes uitgedeeld bij snelheidscontrole in Horst

Horst

Bij een snelheidscontrole binnen de bebouwde kom op de Venloseweg in Horst heeft de politie dinsdag 532 van de 2448 passerende voertuigen geverbaliseerd wegens een overschrijding van de maximum snelheid. Dit is een opmerkelijk hoog aantal, zegt de politie. Zij waarschuwt weggebruikers zich aan de snelheid te houden, omdat op genoemde wegen regelmatig controles gehouden worden.

Het verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord houdt regelmatig controles op genoemde wegen. Dit houdt verband met de potentiële gevaarzetting gezien de hoge snelheden die er gereden worden.

Het hoge aantal passanten heeft zeer waarschijnlijk te maken met een omleidingsroute. De Meldersloseweg en de op- en afrit van de A73 zijn wegens reconstructie afgesloten. Weggebruikers die de omleidingsroute gebruiken, moeten rekening houden met de terplaatse geldende snelheidslimiet van 50 km/u in de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle bleek 90 km/u te zijn.

Ook een snelheidscontrole op de Tienrayseweg leverde 100 processen-verbaal op. Hier is de limiet 80 km/u, terwijl de hoogst gemeten snelheid lag op 119 km/u.
Provincie:
Tag(s):