donderdag, 17. december 2009 - 13:52

Veel hinder op weg en spoor door zware sneeuwval in provincie Groningen

Groningen

Het openbare leven in Groningen is ontregeld door de zware sneeuwval. Zo zijn diverse scholen gesloten en rijden er geen bussen meer in de hele provincie. De treinen rijden ook volgens een aangepast rooster. Ook automobilisten, fietsers en wandelaars ondervinden hinder door een dik pak sneeuw. Op sommige plekken ligt er een laag van 20 a 25 cm sneeuw.

Woensdagavond ondervond het verkeer al hinder door de sneeuwval. Door de gladheid ontstonden er diverse aanrijdingen met blikschade. Wie op een bergingsbedrijf moest wachten, moest een uur tot ander half uur geduld hebben.

De vervoerder in Groningen, Drenthe en Friesland, Q-Buzz heeft besloten om vanaf 13.30 uur alle bussen niet meer te laten rijden.

Volgens Q-buzz is het onverantwoord om de bussen te laten rijden. 'Veiligheid staat voorop en onder deze weersomstandigheden kunnen wij de veiligheid voor onze klanten en chauffeurs niet garanderen', aldus Q-Buzz.

Q-Buzz hoopt dat vrijdag de bussen weer normaal kunnen rijden. Men raad reizigers aan de website (www.qbuzz.nl) te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice (0900-7289965).

De treinen in Groningen en Friesland rijden wel, maar volgens een aangepaste dienstregeling 1 keer per uur en vertrek op het hele uur maakt Arriva bekend. De laatste treinen uit Groningen vertrekken alsvolgt: richting Winschoten 20.19 uur, Leeuwarden 20.04 uur, Roodeschool 20.06 uur, Delfzijl 20.31 uur. Vanuit Leeuwarden gaan de laatste treinen om: richting Groningen 20.04 uur, richting Harlingen 19.49 uur en richting Stavoren 20.03 uur. Voor reizigers richting Leeuwarden en Groningen keren de treinen na deze ritten weer terug.
Provincie:
Tag(s):