zaterdag, 18. april 2009 - 12:27

Veel Songfestival deelnemers in Nederland

Amsterdam

Zaterdag zijn 24 deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2009 in Amsterdam aangekomen. Van daaruit gaat de delegatie naar Den Haag voor een rondrit door de stad en een bezoek aan Madurodam. Vanavond zullen ze optreden in Amsterdam Marcanti. Niet alle deelnemers zijn naar Nederland gekomen omdat de organisatie van het officiele Songfestival dat niet toestaat. Dan zou het te veel de echte wedstrijd gaan lijken.

Wethouder Frits Huffnagel is maar wat blij met de komst van de vertegenwoordigers van 24 Europese landen naar zijn stad. In open bussen zullen de deelnemers enkele bezienswaardigheden bezoeken en optreden. Daarna gaat het gezelschap weer terug naar het Amsterdamse Mövenpick hotel, waar wij een deel van hen vanmorgen alvast spraken.

Vanavond zullen de verschillende landen het liedje waarmee ze op 12, 14 of 16 mei in Moskou te zien zijn, ten gehore brengen tijdens een grote show in Marcanti. Het optreden in Amsterdam wordt gezien als de 'final rehearsal' voor het grote live optreden in Moskou. De Toppers zullen overigens niet van de partij zijn omdat zij andere verplichtingen hebben.
Categorie:
Tag(s):