donderdag, 21. mei 2009 - 23:07

Veenweek begint met geslaagde familiedag

Zwartemeer

Op de parkeerplaats Bargerveen-Noord aan de Verlengde Scheperweg/Hogeweg bij Zwartemeer, in het Natuurgebied Bargerveen was in het kader van de Veenweek op Hemelvaarsdag een familiedag georganiseerd. De Veenweek is een samenwerkingsverband tussen het Veenpark, Collectie Brands, het van Goghhuis, het Industrieel Smalspoormuseum, het Veenloopcentrum en Staatsbosbeheer.

De kinderen en hun ouders hoefden zich op deze druk bezochte dag voor het gezin geen moment te vervelen wat er viel voor ze van alles te doen en te beleven. Ze konden de natuur ontdekken zelf hun brood bakken, fluitjes maken, deelnemen aan het douanespel, hout zagen, spieker slaan en nog aan tal van andere activiteiten deelnemen. Naast de “doe activiteiten� was er ook een demonstratie schapendrijven en kon men kijken naar een roofvogelshow.

De Veenweek duurt nog tot en met 24 mei en elke dag valt er wel iets te beleven of te doen. Bij het Smalspoormuseum in Erica kunnen kinderen hun machinistendiploma halen en het Veenloopcentrum in Weiteveen organiseert veenlopen voor het hele gezin. In het van Goghhuis in Nieuw Amsterdam is een schildersworkshop en in het Veenpark in Bargercompascuum is een digitale speurtocht “Speur en scan� en in de tuin van Jan Brands in Nieuw Dordrecht is een taalroute speciaal voor kinderen uitgezet.
Provincie:
Tag(s):