woensdag, 8. april 2009 - 16:27

Veilig internetten voor mensen met verstandelijke beperking

Staatssecretaris Frank Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken heeft woensdag 8 april 2009 een nieuw digitaal leerprogramma gepresenteerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het programma, Willie Webwijs, helpt om veilig en verantwoord het internet te gebruiken.

Het programma werd ter plekke gedemonstreerd door de verstandelijk gehandicapten. De presentatie van de middag was in handen van Rotterdamse Carrie en vond plaats in de centrale bibliotheek Rotterdam.

Willie Webwijs is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Bijvoorbeeld doordat ze te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijsgeven. Willie Webwijs leert mensen met een verstandelijke beperking op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen, webwinkelen en surfen.

In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.
Categorie:
Tag(s):