zondag, 11. januari 2009 - 18:10

Veldense jongeren opgepakt voor mishandeling Venlonaren

Velden

De politie heeft tussen maandag 5 januari en vrijdag 9 januari 8 jongeren uit Velden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een groep van 6 jongen uit Venlo. Deze mishandeling vond in de nacht van 13 op 14 december 2008 plaats bij een café aan de Rijksweg in Velden.

Beide groepen hadden hier een feest bezocht en verlieten na afloop de kroeg. De jongeren uit Venlo stapten op hun fiets om naar huis te gaan, maar werden tegengehouden door een groep van ongeveer 10 jongeren. Deze begonnen de Venlonaren, zonder directe aanleiding, te schoppen en te slaan. Ook de fietsen van de jongeren werden vernield. Toen de jongeren probeerden weg te komen, werden ze opnieuw tegengehouden en weer geschopt en geslagen. Een jongen liep hierbij een lichte hersenschudding en flinke schaafwonden op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere slachtoffers liepen geen ernstig letsel op.

De politie startte direct een onderzoek waaruit de 8 aangehouden jongeren uit Velden naar voren kwamen. Het gaat om jongeren met een leeftijd tussen de 15 en 19 jaar. Zij werden aangehouden en hun betrokkenheid bij de mishandeling werd onderzocht. Allen zijn inmiddels in vrijheid gesteld, maar zij zullen zich bij de rechter nog moeten verantwoorden wegens openlijke geweldpleging en vernieling.

Het politieonderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):