maandag, 26. januari 2009 - 19:05

Venlonaar veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens

Venlo

Voor de rechtbank in Roermond is maandag een 43-jarige inwoner van Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, wegens ontucht met 14 minderjarige jongens. Ook kreeg de voormalig voetbaltrainer een proeftijd van 5 jaar opgelegd.

De rechtbank acht bewezen dat de man, die de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar vindt, in de periode van eind januari 2007 tot begin juni 2008, onder het mom van het uitvoeren van een medische keuring, ontuchtige handelingen heeft gepleegd bij veertien minderjarige jongens van rond de 10-12 jaar, die hij als voetbaltrainer onder zijn hoede had.

Tijdens de proeftijd moet de verdachte zich onder toezicht van de reclassering stellen en moet hij deelnemen aan een behandeling voor zedendelinquenten. De officier van justitie had 3,5 jaar gevangenisstraf geëist, waarvan 1,5 voorwaardelijk en een beroepsverbod van 6 jaar. De rechtbank heeft het beroepsverbod niet opgelegd, omdat zij van mening is dat het geval van verdachte niet voldoet aan de voorwaarden die de strafwet aan deze bijkomende straf stelt.

De man is voor vergelijkbare feiten in 2000 ook al eens veroordeeld.
Provincie:
Tag(s):