dinsdag, 10. februari 2009 - 16:45

Venray succesvol in vinden brandweervrijwilligers

Venray

De Venrayse wervingscampagne voor de vrijwillige brandweer werpt zijn vruchten af. Op dit moment starten vijf potentiële vrijwilligers met een gezamenlijke keuring. Bij geschiktheid wil de brandweer deze mensen nog vóór de zomervakantie opleiden. Hiermee is de campagnedoelstelling van zes vrijwillige brandweerlieden bijna behaald.

De publiekscampagne met de slogan “In ieder schuilt een brandweerman m/v� leverde eind vorig jaar al drie potentiële vrijwilligers op. De wervingscampagne bestaat naast de publiekscampagne ook uit het gericht benaderen van bedrijven met een eigen bhv-organisatie. Volgens burgemeester Waals levert het voor beide partijen winst op. “De brandweer verzorgt de complete bhv-opleiding voor deze mensen in ruil voor beschikbaarheid. Dit bespaart een onderneming veel geld. Daarnaast kunnen deze werknemers vanwege de brede training snel en vroegtijdig gevaren in de eigen organisatie ontdekken en voorkomen�, aldus Waals.

Het deel van de campagne waarbij de brandweer gericht bedrijven benadert loopt momenteel nog en heeft nu de eerste potentiële brandweerlieden opgeleverd. Xerox stelt twee van haar medewerkers beschikbaar. Deze mensen willen deel uitmaken van de bhv-organisatie van het bedrijf. Ook geeft Xerox aan in de toekomst nieuwe bhv’ers direct te screenen op geschiktheid voor de brandweer.
Provincie:
Tag(s):