dinsdag, 10. maart 2009 - 22:22

Verbazing in Hoogeveen over resultaten onderzoek Locatus

Hoogeveen

De stichting Centrummanagement en de gemeente Hoogeveen hebben met verbazing en onbegrip kennis genomen van de resultaten van een onderzoek van Locatus. Dit onderzoeksbureau heeft een passantentelling gedaan in diverse winkelstraten- en centra. Ook Hoogeveen is in het onderzoek opgenomen. Uit de tellingen, gehouden in het najaar van 2008, is gebleken dat het bezoekersaantal in Hoogeveen fors is afgenomen namelijk met 41 procent.

“Uit eigen onderzoeken en contacten met ondernemers en makelaars uit het centrum blijkt dat er op geen enkele wijze sprake is van dalende bezoekersaantallen. Dit zou zich moeten vertalen in forse omzetdaling of leegstand, waar echter geen sprake van is. De tellingen van Locatus kunnen dan ook niet verklaard worden vanuit de dagelijkse praktijk en zijn waarschijnlijk een ongelukkige momentopname� aldus centrummanager Leo Hoksbergen.

De gemeente Hoogeveen en de stichting Centrummanagement, waarin ook de ondernemersvereniging Winkelhart is vertegenwoordigd, zullen contact zoeken met Locatus om te achterhalen wat de achtergrond is van de uitgevoerde telling.
Provincie:
Tag(s):