zaterdag, 28. februari 2009 - 19:47

Verdacht pakket in postagentschap Zuidbroek

Zuidbroek

De Spoorstraat in Zuidbroek is zaterdagavond enige tijd afgesloten geweest omdat enkele pakketten met explosieven zouden liggen in het postagentschap aldaar.

De politie werd zaterdagavond opgebeld door een nog onbekende man die eerder deze dag twee poststukken met explosieven zou hebben aangeboden op het postagentschap. Deze zouden moeten worden verstuurd naar een nog onbekend adres. Mogelijk kreeg de man spijt van zijn actie en lichtte de politie in. Of de man die de pakketten bezorgden en degene politie inlichtte dezelfde persoon is, moet uit onderzoek blijken.

Nadat enkele woningen tegenover het postagentschap waren ontruimd, heeft het explosieven opruimings commando de pakketten bekeken. Hierin bleek vuurwerk te zitten in plaats van explosieven. Naast het vuurwerk zat er een op een ontsteking gelijkend voorwerp. Volgens deskundigen zou deze ontsteking nooit tot een explosie hebben geleidt.

De recherche van de regiopolitie Groningen heeft de poststukken meegenomen voor onderzoek. Wie de pakketten heeft verstuurd is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):