zondag, 15. februari 2009 - 12:46

Verdachte (15) steekpartij parkeerplaats Groningen aangehouden

Groningen

Een 15-jarige jongen uit Groningen is zaterdagavond in zijn woning door de politie aangehouden voor het ernstig mishandelen van een 14-jarige plaatsgenoot. Dit heeft de politie zondag 15 februari laten weten.

Zaterdagmiddag had er tussen de twee een ruzie plaats gevonden op de parkeerplaats bij een pompstation aan de Pleiadenlaan in Groningen. Daarbij stak de dader het slachtoffer met een scherp voorwerp.

Toegesnelde agenten troffen de jongen bloedend aan bij het benzinestation. De dader was toen gevlucht, maar kon nog dezelfde avond op basis van een onderzoek worden aangehouden.

Het slachtoffer is met steekverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na een behandeling kon hij het ziekenhuis verlaten, zijn verwondingen vallen relatief mee. De politie heeft op de plaats van het delict een sporenonderzoek verricht.

De exacte aanleiding voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De verdachte van de steekpartij zit vast en moet dinsdag bij de rechter-commissaris verschijnen. Hij heeft een bekentenis afgelegd. De politie is bezig met een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):