vrijdag, 3. april 2009 - 8:36

Verdachte (15) van mishandeling busschauffeur aangehouden

Donderdagmiddag is een 15-jarige jongen aangehouden als verdachte van mishandeling van een buschauffeur.

Rond 16:00 uur ontstond tumult in lijn 2 van Connexxion in Almere. Een onbekende liet een stinkbom afgaan waarna een penetrante en indringende lucht de bus vulde.

De buschauffeur zette de bus nabij het Busplein stil, opende de deuren en deelde de passagiers mede dat hij voorlopig niet verder zou rijden. De twee verdachten, beiden passagier, gingen verhaal halen bij de chauffeur waarna een woordenwisseling ontstond.

Plotseling werd de man in zijn gezicht gespuugd door de éérste verdachte en schopte de tweede verdachte de man tegen zijn schouder. Daarna verlieten ze de bus.

Getuigen en omstanders reageerden alert en belden 1-1-2 Alarm en gaven een goed signalement van de verdachten. Hierdoor kon één verdachte, de 15-jarige Almeerder, in de omgeving van het Busplein door agenten worden opgepakt.

Bij de aanhouding van de amokmaker beledigde hij ook de twee agenten.
Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Hem wordt mishandeling en belediging van agenten ten laste gelegd.

De tweede verdachte wist te ontkomen, maar verwacht wordt dat ook hij binnenkort wordt opgepakt, want het onderzoeksteam heeft al een vermoeden wie deze knaap is.

Connexxion heeft de beelden van de beveiligingscamera uit de bus al ter beschikking gesteld van de recherche van District Zuid.
Provincie:
Tag(s):