donderdag, 26. maart 2009 - 19:02

Verdachte aangehouden in moordzaak Haagse bejaarde

Den Haag

In het onderzoek naar de moord op een 78-jarige vrouw in een woning aan de Laakkade in Den Haag is een verdachte aangehouden. Maandag 23 maart werd een 37-jarige inwoonster van Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de bejaarde vrouw. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag bekend gemaakt.

De moord werd ontdekt nadat de politie vrijdagmiddag 6 maart een melding kreeg van buurtbewoners die zich zorgen maakten om het welzijn van de vrouw. In haar woning vonden agenten het lichaam van de bejaarde bewoonster. Omdat direct duidelijk was dat het ging om een misdrijf, startte de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). De technische recherche deed een uitgebreid onderzoek in zowel de woning als in de omgeving. Het sporenonderzoek in de woning nam het hele weekend in beslag.

De recherche kwam de verdachte uit eigen onderzoek op het spoor. Zij is maandag 23 maart in een woning in Den Haag aangehouden. De verdachte is donderdag 26 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris die de vrouw voor 14 dagen in bewaring stelde. De recherche doet nog onderzoek naar de achtergronden en het motief van de moord.
Provincie:
Tag(s):