donderdag, 2. april 2009 - 10:52

Verdachte aangehouden na helikopterincident

Amsterdam

De persoon die maandagavond in Amsterdam een steen naar een traumahelikopter gooide is aangehouden. Dit maakt de politie bekend.

Het gaat om een 17-jarige jongen. In verband met zijn verstandelijke ontwikkeling zal een studioverhoor bij de Jeugdpolitie meer duidelijkheid moeten geven over zijn beweegredenen om iets naar de heli te gooien, aldus een woordvoerder van het korps.

Op maandagavond 30 maart, rond 16.30 uur, was er een incident in de Maassluisstraat waarbij het personeel van de traumaheli werd ingezet. Na het afhandelen van dit incident steeg de helikopter op . Op filmbeelden van een mobiele telefoon was later te zien dat een omstander vermoedelijk een voorwerp in de richting van de opstijgende traumaheli gooide.

De politie heeft naar het incident een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek herkende de buurtregisseur de jongen van de filmbeelden. Woensdagmiddag is hij op straat aangehouden. De jongen is in verzekering gesteld. Verder is uit het onderzoek gebleken dat er aan de heli geen schade is ontstaan en dat er geen gevaar is geweest voor personen.
Provincie:
Tag(s):