dinsdag, 6. januari 2009 - 15:17

Verdachte bijlmoord veroordeeld tot 20 jaar en TBS

Den Bosch

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag een 42-jarige man veroordeeld tot 20 jaar gevangenis en tbs voor de beestachtige moord op een jongen op het station in Roosendaal in 2007. Dit heeft het gerechtshof dinsdag 6 januari laten weten.

Op 8 september 2007 zat het 22-jarige slachtoffer te wachten op het station van Roosendaal toen hij onverwachts door de man van achteren werd aangevallen. Hij sloeg de jongen meerdere malen met een bijl op het hoofd, waardoor het slachtoffer is overleden. Het hof spreekt van een genadeloze en lafhartige daad.

De man die onder meer lijdt aan grootheidswaan had de overtuiging dat hij als wreker van het kwaad dat is aangericht door het kapitalisme, een mannelijke lid van onze maatschappij iets moest aandoen.

Onderzoek Pieter Baan Centrum
Tijdens onderzoek in het Pieter Baan Centrum is vastgesteld dat de psychotische stoornis waaraan de man lijdt, hem verminderd toerekeningsvatbaar maakt voor zijn daad.

Omdat de verdachte een ernstig gevaar vormt voor de maatschappij en dit zonder doeltreffende behandeling ook in de toekomst zal blijven, vindt het hof een langdurige gevangenis in combinatie met de maatregel van tbs een juiste reactie op de gepleegde feiten.

De man werd op 10 juli 2008 door de rechtbank Breda veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf met tbs.
Provincie:
Tag(s):