dinsdag, 13. januari 2009 - 13:49

Verdachte brandstichting Leesten aangehouden

Zutphen

De politie heeft maandagavond 12 januari een 36-jarige inwoner uit Zutphen aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zondag op maandag 12 januari brand te hebben gesticht in een bestelauto aan de Goethesingel in zijn woonplaats.

De aangehouden Zutphenaar wordt verdacht van de brandstichting in de nacht van zondag op maandag 12 januari. Rond 02.35 uur werd de brand in een bestelauto gemeld, die door een bewoonster geblust kon worden. De gewaarschuwde brandweer zorgde voor het nablussen. Of de aangehouden man verantwoordelijk is voor andere brandstichtingen moet uit het politieonderzoek blijken.

De politie heeft de afgelopen periode een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een serie brandstichtingen in de wijk Leesten-Oost. Hierbij gingen papiercontainers, schuttingen en diverse auto’s in vlammen op.

De brandstichtingen zorgden voor grote onrust in de wijk. In alle gevallen werd een uitgebreid onderzoek ingesteld en daar waar mogelijk werd door de technische recherche een onderzoek ingesteld. Naast extra politietoezicht heeft de politie de wijkbewoners via een brief benaderd om informatie aan te leveren.

De wijkbewoners zelf hebben de afgelopen periode actief gepost in de wijk. Ondanks hun inspanningen en die van de politie leidde dit niet tot de aanhouding van een verdachte op heterdaad.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord.
Provincie:
Tag(s):