donderdag, 9. april 2009 - 8:44

Verdachte diefstal 17 blanco paspoorten opgepakt

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) op Schiphol heeft een platformmedewerker aangehouden nadat er zeventien blanco Nederlandse paspoorten in de meterkast van zijn voormalige woning in Almere werden aangetroffen. De 36-jarige man wordt verdacht van diefstal van de identiteitsdocumenten. Dit heeft de Kmar donderdag 9 april bekendgemaakt.

De zorgvuldig verstopte paspoorten werden door onderhoudsmedewerkers gevonden in de woning in Almere. De Nederlandse paspoorten maakten in 2008 deel uit van een diplomatieke postzending naar Vancouver, Canada. Van de verdwenen paspoorten was al direct na vermissing aangifte gedaan

De marechaussee heeft de man op Schiphol aangehouden. In navolging van de aanhouding werden bij de doorzoeking van zijn auto onder andere creditkaarten, hotelvouchers en een navigatiesysteem aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat hij deze goederen ook heeft weggenomen uit postzendingen via Schiphol.

De verdachte kwam als platformmedewerker in contact met postzakken en postzendingen. De marechaussee doet nader onderzoek naar de diefstal.
Provincie:
Tag(s):