dinsdag, 21. april 2009 - 14:26

Verdachte dodelijk steekpartij schoolplein ontkent

Amsterdam

Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij op 24 maart 2009 bij een schoolplein in Amsterdam-Zuid is nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie heeft meer aanwijzingen dat de aangehouden verdachte betrokken was bij het incident. Dit heeft justitie dinsdag 21 april laten weten.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 31-jarige man ervan overblijfkracht Van Trappe te hebben neergestoken. De verdachte zou op 24 maart 2009 bij een school in Amsterdam-Zuid op Van Trappe zijn afgelopen en op hem hebben ingestoken. Het slachtoffer is op het schoolplein in elkaar gezakt en aan zijn verwondingen overleden.

Ontkent
De verdachte heeft verklaard onschuldig te zijn en ontkent het slachtoffer te hebben neergestoken. Het OM meent dat de verdenking tegen de verdachte echter sterker is geworden.

Zij baseert dit op getuigenverklaringen, resultaten van technisch onderzoek en camerabeelden. Het is nog niet duidelijk of er een relatie is tussen het slachtoffer en de verdachte.

De verdachte zit niet langer in beperkingen. Op vrijdag 17 april 2009 heeft de rechter-commissaris besloten de beperkingen op te heffen, de voorlopige hechtenis duurt voort.
Provincie:
Tag(s):