zondag, 25. januari 2009 - 21:54

Verdachte fietsenheling slaat agent in gezicht

Kampen

Een politieman die wilde controleren of een fiets mogelijk van diefstal afkomstig was, kreeg van de bezitter, een 24-jarige Kampenaar zondag 25 januari zo’n harde vuistslag in zijn gezicht dat hij zich moest laten behandelen in het ziekenhuis. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Zijn collega werd ook geslagen. Hij had een schaafwond. De Kampenaar werd zondagmorgen 25 januari door de agenten aangesproken voor zijn woning aan de Oudestraat, omdat hij enigszins vreemd voor zijn eigen huisdeur stond.

Toen zij informeerden naar de fiets, waarvan het slot sporen van diefstal vertoonde, werd de man agressief. Er ontstond het nodige duw- en trekwerk, waarbij de man klappen uitdeelde. Hij werd uiteindelijk met pepperspray onder controle gebracht en ingesloten op het bureau in Zwolle. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Fiets gestolen
De fiets, die van diefstal afkomstig bleek, werd op het bureau in Kampen gestald en zal teruggaan naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de Kampenaar is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):