donderdag, 25. juni 2009 - 13:35

Verdachte in zaak Jolanda Meijer op vrije voeten

Groningen

De officier van justitie heeft besloten om de verdachte in het onderzoek Jolanda Meijer vrij te laten. Er zijn onvoldoende redenen om de man langer vast te houden. De verlenging van de voorlopige hechtenis is daarom niet gevorderd.

De verdachte, een 37-jarige man uit Groningen, werd dinsdag 9 juni aangehouden na informatie van een vrouw die zich bij de politie gemeld heeft. Hij zou volgens haar onder andere in het bezit zijn van foto's waarop de lokatie zou staan waar Jolanda Meijer begraven zou liggen.

Na zijn aanhouding is bij hem thuis huiszoeking gedaan. Daarbij zijn de genoemde foto's aangetroffen. Aan de hand van de foto's heeft de politie de plek in de provincie Groningen, nabij Mensingeweer, gelokaliseerd. De politie heeft in samenwerking met deskundigen van het NFI de plek nauwkeurig bestudeerd. Daarbij is een verouderde bos bloemen aangetroffen die tot nu toe niet in verband kan worden gebracht met het onderzoek. Uiteraard is de politie zeer benieuwd naar de herkomst van deze bos bloemen. Uiteindelijk is afgelopen maandag en dinsdag een plek van 17 bij 17 meter afgegraven onder toeziend oog van de deskundigen van het NFI. Hierbij is niets aangetroffen.

Het feit dat er geen lichaam is aangetroffen en het feit dat de verdachte ontkent, maakt dat er voor de officier onvoldoende reden is om de man langer vast te houden. Hij heeft daarom besloten de verdachte vanmiddag vrij te laten.
Provincie:
Tag(s):