woensdag, 29. juli 2009 - 15:22

Verdachte schietpartij door politie aangehouden

Woensdagmorgen om elf uur heeft de politie een 25-jarige man uit Rosmalen op de Hekellaan in 's-Hertogenbosch aangehouden voor poging tot doodslag.

De man wordt ervan verdacht dat hij op maandagavond 6 juli jl. om ongeveer elf uur twee mannen, een 45-jarige man uit Berkel en Roodenrijs en een 29-jarige man uit Tiel, zwaar verwond heeft bij een schietpartij op de Parallelweg. Daar was een man weggerend.

Verschillende getuigen hadden de politie gebeld omdat ze meerdere schoten hadden gehoord. Toen de politie ter plaatse arriveerde stond er op een parkeerplaats een bestelbus met geopend portier. Aan de passagierszijde lag een gewonde bewusteloze man op de straat. Aan de overkant van de straat zat de tweede gewonde tegen een boom.

Er is door de politie direct gezocht naar de derde persoon die weggerend was. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Dinsdagmorgenvroeg had de Mobiele Eenheid de omgeving van de schietpartij onderzocht naar eventuele wapens en sporen. De man die nu aangehouden is wordt door de politie gezien als de schutter. De auto, waar de verdachte in reed, is inbeslag genomen. De recherche gaat verder met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):