woensdag, 22. april 2009 - 13:21

Verdachte schietpartij Kruiskamp aangehouden

Den Bosch

Het rechercheteam dat de schietpartij met dodelijke afloop aan de Egbert Kortenaerstraat onderzoekt, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 22 april een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid daarbij. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Bij de schietpartij in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 april 2009 liep een 25-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch zeer zware verwondingen op en overleed later in het ziekenhuis.

Vechtpartij
De politie kreeg woensdagavond 8 april rond 23.00 uur een melding dat er op het Oranjeplein aan de Churchilllaan een grote vechtpartij gaande was tussen twee groepen Marokkaanse jongeren.

Al snel bleek dat daarbij enkele tientallen personen betrokken waren geweest. Agenten troffen op de Egbert Kortenaerstraat het slachtoffer in zorgwekkende toestand aan.

Hij bleek te zijn neergeschoten en werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige man bezweek donderdagavond 9 april aan zijn verwondingen.

De gebeurtenis zorgde in eerste instantie voor behoorlijk wat onrust in de wijk, die echter gedurende de nacht afnam. De politie surveilleerde de hele nacht in de omgeving. Wijkagenten zijn veel in de wijk aanwezig als aanspreekpunt voor buurtbewoners. Zij onderhouden onder andere contact met de Marokkaanse buurtvaders.

Onderzoek
De politie Brabant-Noord vormde onmiddellijk een rechercheteam van 35 mensen. Direct na het incident is op de plaats delict een uitgebreid technisch sporenonderzoek uitgevoerd, daarbij werd ook een speurhond ingezet.

In de omgeving van de beide locaties heeft het onderzoeksteam een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Het onderzoek is mede door het grote aantal betrokkenen ontzettend arbeidsintensief.

De 22-jarige verdachte is vannacht in de omgeving van 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen.

In het belang van het onderzoek kan de politie verder nog geen mededelingen over het verloop doen.
Provincie:
Tag(s):