vrijdag, 1. mei 2009 - 9:03

Verdachte van aanslag op Koninklijke Familie overleden

Apeldoorn

De 38-jarige man uit Huissen, die verdacht wordt van een aanslag op de Koninklijke Familie, is vannacht om 02.58 uur in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat maakt het landelijke parket bekend.

Het overlijden van de verdachte betekent het einde van het strafrechtelijke onderzoek tegen hem.

Door de Nationale Recherche wordt onderzoek gedaan naar de gebeurtenis en de toedracht. Ook wordt onderzocht of er eventueel anderen betrokken zijn bij de aanslag. Vooralsnog zijn daar geen aanwijzingen voor.

De verdachte reed gistermiddag rond 12 uur tijdens de Koninginnedagviering in Apeldoorn door twee afzettingen heen, dwars door de mensenmenigte richting de open bus waarin de koninklijke familie werd vervoerd. De auto heeft de bus niet geraakt en kwam tot stilstand tegen het monument ‘De Naald’ op de kruising Loolaan/Jachtlaan.

De verdachte is ter plaatste aangehouden en is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij vannacht aan zijn verwondingen is overleden.

Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte zijn geen wapens, explosieven of aanwijzingen in de richting van meer verdachten aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):