vrijdag, 9. oktober 2009 - 10:51

Verdachten aangehouden voor mensensmokkel

Rotterdam

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en de Vreemdelingenpolitie van de korpsen Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond hebben op 5 oktober 2009 in Gouda en Rotterdam vier personen aangehouden die verdacht worden van mensensmokkel en tewerkstelling van illegale vreemdelingen.

De verdachten zijn vandaag door de rechter-commissaris in Den Haag voor twee weken in bewaring gesteld. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

Er zijn afgelopen maandag in Rotterdam-Delfshaven, op het Rotterdamse bedrijvenpark Spaanse Polder en op het bedrijventerrein Gouwestroom in Gouda twee woningen en drie bedrijfspanden doorzocht. Daarbij zijn negen illegale vreemdelingen aangetroffen, allen afkomstig uit Indonesië. De vreemdelingen waren werkzaam in voedselbereidende bedrijven voor Indische producten. De illegale vreemdelingen zijn door de SIOD en Vreemdelingenpolitie staande gehouden. Naast administratie zijn er drie krokodillenhuiden in beslag genomen.

Deze aanhoudingen zijn een vervolg op een groter strafrechtelijk onderzoek van de SIOD tegen meerdere personen die verdacht worden van illegale tewerkstelling en mensenhandel (zie ook persbericht 29 juli 2009). Er zitten in dit onderzoek momenteel nog twee verdachten in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):