donderdag, 6. augustus 2009 - 11:36

Verdachten bommelding aangehouden

Dordrecht

De politie heeft twee jongens aangehouden op verdenking van het doorgeven van valse bommeldingen. De jongens van 17 jaar uit Dordrecht meldden zich op woensdag 5 augustus 2009 bij het politiebureau.

De bommeldingen gebeurden op maandagavond 18 mei 2009 en waren gericht tegen een pand aan de Grafelijkheidsweg in Dordrecht waar jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen verblijven.

De politie kwam de verdachten op het spoor naar aanleiding van de opnamen van de meldingen. De verdachten hebben bekend.
Na de twee bommeldingen op 18 mei 2009 is het pand tijdelijk ontruimd geweest. De 32 kinderen en vijf begeleiders werden tijdelijk ondergebracht op het politiebureau aan de Overkampweg.

Na grondig onderzoek in het pand door een bomverkenner van de politie Zuid-Holland-Zuid bleek het om twee valse meldingen te gaan. De kinderen en hun begeleiders mochten na het sein veilig weer terug naar de huisvesting.

Tussen 21.30 en 22.00 uur kwamen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) twee verschillende meldingen binnen die indiceerden dat in het pand een bom af zou gaan. De politie besloot daarop een bomverkenner van de politie Zuid-Holland-Zuid in te schakelen. Na analyse van de meldingen werd besloten het pand te ontruimen. Na grondig onderzoek door de bomverkenner in het pand gaf deze omstreeks 0.00 uur het sein veilig. In het pand werd niets aangetroffen dat met de bommelding in verband zou kunnen staan. De politie begon een nader onderzoek in met als voorlopig resultaat de twee aanhoudingen.
Provincie:
Tag(s):