woensdag, 2. september 2009 - 13:21

Verdachten cocaïnesmokkel schieten tijdens aanhouding

Rotterdam

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van douane, zeehavenpolitie en FIOD-ECD, heeft naar aanleiding van de vondst van 330 kilo cocaïne vier aanhoudingen verricht. ‘De vier mannen zijn dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag 2 september.

De 330 kilo cocaïne werd ruim twee weken geleden ontdekt in dozen met bananen die in een container zaten. De container kwam uit Ecuador. De container werd vorige week opgehaald bij een Rotterdams overslagbedrijf, en vervoerd naar het Gelderse Dreumel.

Geschoten tijdens aanhouding
Bij de aanhouding op woensdag 26 augustus werd op twee leden van de aanhoudingseenheid, medewerkers van de douane, geschoten. De HARC-medewerkers bleven ongedeerd. De twee inzittenden van de auto werden later die woensdag door een arrestatieteam aangehouden.

De verdachten zijn een 53-jarige man uit Maarssen, een 37-jarige Rotterdammer, en twee Mexicanen van 28 en 35 jaar oud. Het onderzoek wordt nog voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):