vrijdag, 25. september 2009 - 13:39

Verdachten in zaak Gerben Hoeksma blijven nog vast

Veendam

De twee verdachten die vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 65-jarige Gerben Hoeksma uit Veendam, zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Groningen bekend.

Deze heeft bepaald dat de aanhouding van het tweetal, de 18-jarige Ricardo J. en de 16-jarige Thomas B., volgens de richtlijnen is gedaan. Het duo zal op dinsdag 29 september opnieuw worden voorgeleid zodat de rechter-commissaris de zaak inhoudelijk kan bekijken en zal justitie vorderen om de voorlopige hechtenis te verlengen.

Woensdag 23 september werd het tweetal aangehouden door de politie. Uit het onderzoek, wat is uitgevoerd na de vondst van de dode Hoeksma, kwamen beide verdachten in beeld. Politie en justitie willen geen mededelingen doen over hun aandeel in deze zaak.

De moeder van Thomas, Froukje, zegt in een uitzending van Netwerk dat zij aan haar zoon gevraagd heeft of hij te maken heeft met de moord op de 65-jarige Veendammer. Volgens Froukje ontkende haar zoon enige betrokkenheid.

Thomas B. kwam geregeld bij Hoeksma over de vloer en heeft hier een week onderdak gekregen.

Heeft u een tip, meldt het de redactie van Blik op Nieuws
Provincie:
Tag(s):