maandag, 23. maart 2009 - 20:48

Verdachten overval Warmenhuizen langer vast

Warmenhuizen

Alle zes verdachten van een gewapende overval op een woning aan het Wagenplein in Warmenhuizen, donderdag, blijven langer vast. De rechter-commissaris in Alkmaar heeft ze voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Omstreeks 21.30 uur gingen vier van de zes overvallers de woning binnen en bonden de bewoonster en een van haar twee zoons vast en sloten hen op. De moeder van de vrouw, die ook in de woning was, wist twee overvallers naar haar nabijgelegen huis te lokken, waar ze werd bedreigd met een vuurwapen en meermalen werd geslagen. Vervolgens werd ook zij vastgebonden en opgesloten in de ruimte waarin ook haar dochter en kleinzoon zaten. De tweede zoon/kleinzoon werd gedurende de overval mishandeld en bedreigd.

De overvallers gingen er in een auto vandoor met geld en sieraden en werden uiteindelijk door de politie klemgereden nabij de Zwarte Markt in Beverwijk. Daarbij werd door de politie geschoten. Twee 19-jarige verdachten, uit Amsterdam en Beverwijk, raakten bij het schietincident gewond. De Beverwijker werd in zijn heup geraakt en is overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. Hij is niet in levensgevaar. De Amsterdammer, die in zijn voet werd geraakt, verliet dezelfde dag na behandeling het ziekenhuis en zit eveneens in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):