dinsdag, 24. februari 2009 - 13:03

Verdachten overvallen Achterhoek voor de rechter

Zutphen

Deze week moeten negen verdachten zich voor de rechtbank in Zutphen verantwoorden in verband met meerdere overvallen in de Achterhoek in de periode van mei tot en met augustus 2008. De eerste verdachte, die verdacht wordt van alle feiten, verschijnt woensdagochtend voor de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie heeft in totaal negen verdachten gedagvaard voor één of meerdere feiten die betrekking hebben op overvallen in de genoemde periode. De eerste verdachte, die woensdag op zitting verschijnt, wordt verdacht van alle feiten. De overige verdachten verschijnen woensdag, donderdag en vrijdag voor de rechtbank.

In de periode tussen mei en augustus 2008 werden in de Achterhoek meerdere overvallen gepleegd. In Doetinchem, Duiven en Zelhem werden mensen in hun woning overvallen, waarbij door de overvallers fors geweld is gebruikt. In Duiven werd zelfs geschoten in de woning. Daarnaast werden ook een snackbar, supermarkt en benzinestation overvallen. Tevens wordt enkele verdachten heling en verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Even geduld aub.
Provincie:
Tag(s):